keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ranta kunnossa?


Heinäkuun alku näyttää lupaavalta rantakelejä ajatellen: ainakin ensimmäisen viikon sääennuste povaa aurinkoista säätä. Kolea kesäkuu ei houkutellut rannalle kuin kaikkein rohkeimmat uimarit ja sateiset kelit pitivät auringonpalvojat sisätiloissa.

Uimarantojen hiljainen kesän aloitus näkyi myös Sotkutonta päivää! –kampanjan viime viikolla tekemässä uimarantaseurannassa. Kampanja kävi tarkastamassa kuusi jyväskyläläistä uimarantaa: Sääksjärven, Ristikiven, Tikan, Nenäinniemen, Salmirannan sekä Pappilan uimarannat. Yleisilme näillä rannoilla oli siisti, sillä roskia ei juuri näkynyt. Uimakoppeja, penkkejä ja roskiksia oli töhritty, mutta muuten ne olivat ehjiä ja käyttökelpoisia. Uimarantaseurantaa jatketaan koko kesä.

Rantakelien parantuessa on hyvä muistaa, että kesällä kannattaa olla ranta kunnossa. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Rannan käyttäjien pienet teot ratkaisevat. Laita siis roskat päivittäin roskikseen - säännöllisyys on tässäkin lajissa kaiken aa ja oo. Ja pidetään huoli myös kesäkoirista: Älä jätä kesäkoiraa – mäyräkoirien kuoret eivät kuulu luontoon. Tänäkään kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti